Efter hattricket – kunde knappt gå

Hattrick – på mindre än 18 minuter i genrepet. Almtunas Alexander Bjurström har ett självörtroende på topp till seriepremiären.

Alexander Bjurström, mitten, blev Almtunas matchvinnare med tre mål i genrepet mot Huddinge.

Alexander Bjurström, mitten, blev Almtunas matchvinnare med tre mål i genrepet mot Huddinge.

Foto: Peter Bohlin

Ishockey2019-09-11 21:45

Alexander Bjurström var utlånad till Almtuna från Brynäs under sju matcher för två säsonger sedan. Förra säsongen varade utlåningen i 19 matcher. Den här säsongen är han Almtunas spelare och kan fokusera på en sak.

–  Det är det som är skönt, att man känner att man befinner sig i ETT lag för första gången i seniorhockeyn, säger Bjurström.

Högerskytten har de flesta attributen att kunna göra en hel del mål men fram till onsdagskvällens genrep hemma mot Huddinge hade han inte gjort ett enda den här säsongen. Men nu kom desto fler.

– Jag försökte skjuta på varenda och de satt där de skulle. Skönt att få in dem i sista matchen, nu känns det bra, säger den 21-årige högerskytten efter 5–4-segern.

Och pucken satt på liknande ställe vid såväl 2–0 som 3–2 och slutligen 4–2. Var det inte i krysset så var det i nättaket.

Annars har det varit Villiam Haag som stått för det mesta i målväg under försäsongen. Ska Bjurström månne ta över skyttkungstiteln?

– Vi får väl köra båda två, säger Bjurström när han sitter i omklädningsrummet och precis tagit av en ispåse från höger fot.

Han träffades av skott två gånger om och vid ena tillfället så hårt att skridskon fick en spricka. Den värsta smällen fick han efter sitt andra mål. Men han spelade alltså ändå vidare.

–  När jag sitter ned är det lugnt men det känns värre när jag ska ställa mig upp, säger han.

Almtuna premiärspelar hemma mot Karlskoga 20 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!