Efter korta comebacken: Ska träffa specialist

Jennifer Gräll var tillbaka i Siriusmålet mot Malmö senast, men tvingades kliva av med dryga minuten kvar. Nu ska hennes skadade axel undesökas närmare.

Siriusmålvakten Jennifer Grälls comeback blev kort. För den här gången.

Siriusmålvakten Jennifer Grälls comeback blev kort. För den här gången.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-10-16 16:43

Hon missade stora delar av försäsongen och det dröjde till omgång fem av superligaspelet innan Sirius förstemålvakt kunde vara tillbaka mellan stolparna. Men återkomsten blev kortvarig. I förlusten borta mot Malmö klev hon av efter knappt 59 minuters spel. Trots att det var lite tid kvar gick det inte att fortsätta. Lovisa Nilsson ersatte.

– Det är samma (skada) som innan. Problemet är att hela armen domnar och att jag tappar känseln, säger målvakten.

Det har funnits en rad teorier om skadan i den ena axeln. Alltifrån att den var ur led till att nyckelbenet var av. Men naprapaterna hon träffat vet nu att det är något muskulärt.

– Nu ska jag till en idrottsspecialist i Stockholm under torsdagen och förhoppningsvis får jag en magnetröntgen så jag får göra en ordentlig koll, säger hon.

Känseltappen har blivit färre och färre under skadeperioden och hon har kunnat träna hyfsat.

– Det har gått bra. Jag har försökt att inte slänga mig för mycket.

Just nu är det landslagsuppehåll och Sirius spelar inte igen förrän om en vecka då Täby kommer på besök. Gräll säger att hon inte helt har räknat bort möjligheten till att åter vara i spel då. 

Sirius har haft en tung start på årets seriespel och har bara en seger efter fem matcher. Lovisa Nilsson, som stått merparten av tiden har en räddningsprocent på 68,9. Madelene Langendorf har 71,4 och Gräll hade 77,4 mot Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!