En efter en avlöser övningarna varandra medan snön faller utomhus. Allt fokus ligger på träningen och att göra varje moment så bra som möjligt.

– Alla här är väldigt taggade, alla jagar något och vill framåt. Vi pushar varandra och höjer varandras nivå. Det är utvecklande och tufft på träningarna, precis som det ska vara, säger Zebaztian Kadestam.

Han tränar på Pancrase Gym i Stockholm – som blev Sveriges första MMA-klubb när den öppnade 1996 – och coachas av Omar Bouiche. Tillsammans lade de upp taktiken inför mötet med Tyler McGuire som i november gav Uppsalasonen welterviktstiteln i asiatiska ONE Championship.

Artikelbild

| Efter sitt fina år 2018 är Zebaztian nominerad till tre priser på Kampsportsgalan.

– Det tog någon vecka innan allting smälte och det kändes tomt ett tag. Det blev lite konstigt, då man var glad ibland och ibland inte. Efter några veckor släppte hajpen och jag kunde fokusera på mig själv igen, säger Zebaztian Kadestam.

Titelmatchen avslutades i den femte ronden efter att Kadestam slagit ned den tidigare obesegrade amerikanen med en högerkrok och följt upp med ett knä i magen. Därmed blev han förste svensk att vinna ett mästarbälte i någon av världens ledande MMA-organisationer.

– Det känns lite annorlunda nu och jag vet att motståndarna har koll på mig. Det är som att någon håller en tändare i röven på mig hela tiden. Jag kan inte ligga på latsidan och om jag inte presterar på ett pass tar det extra hårt på mig. Jag vill bli bättre hela tiden och som champ kan jag inte ha en dålig dag, säger Zebaztian Kadestam.

Efter den historiska titeln har träningen fortsatt på samma metodiska vis för Zebaztian. Livet utanför ringen har dock förändrats, med mer stöd i sociala medier och fler igenkännande blickar på stan. Han känner att ett decenniums hårt arbete äntligen har gett resultat.

Artikelbild

| I den kommande matchen är Zebaztians taktik densamma som tidgare då han vill styra matchen och ha mycket stående.

– Jag har jobbat för det här så länge och det är riktigt skönt att få något för det, men det är fortfarande bara ett steg på vägen, poängterar han.

Efter en kortare semester i december drog Zebaztian igång träningen för fullt med två pass om dagen i början av januari. Under 2019 har asiatiska One Championship – som är en av världens största MMA-organisationer – drygt 20 galor inplanerade och den åttonde mars ska Kadestam försöka försvara sin titel, då han ställs mot Georgiy Kichigin från Kazakstan.

Artikelbild

| Zebaztian Kadestam efter sin titelmatch i november.

– Det är skönt att ha ett datum klart och en motståndare att jobba mot. Nu har jag ett ansikte framför mig och något som pushar mig. Jag är redo att försvara bältet. Jag känner att de andra jagar mig och att det här blir ett spännande år.

Zebaztian Kadestam siktar på att gå två matcher under 2019 och har tre år kvar på sitt kontrakt med One.

– Jag trivs bra hos One och tror att organisationen kommer att växa ytterligare det här året. Det är ett bra koncept med thaiboxning, boxning, kickboxning och MMA ihop som kommer göra att de tar över mer och mer. Det är kul att vara etablerad när det utvecklas och de tar bra hand om oss fajters, säger Zebaztian Kadestam.

Efter att ha gått matcher i Singapore, Shanghai, Kuala Lumpur och senast Jakarta går nästa match i Burma.

– Det här är ändå bara början och jag vill ha mer. Jag vill verkligen visa att jag är här för att stanna och känner att jag inte nått min fulla potential ännu.