Alexander Rudd har varit sjuk i omgångar och missat en hel del matcher under vintern. I helgen åkte forwarden med till Göteborg för Lindås borta men utan att spela. Tanken är att han ska vara med mot Sirius.

– Han har varit lite sjuk och missat någon träning och då valde vi att spela med andra. Plus att han haft en ömmande rygg, men det är bra nu, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk.

Rudd kliver in i sin vanliga omgivning med Albin Sjögren och Niklas Winroth.

Däremot saknar Storvreta fortsatt Valdemar Ahlroth (fot) och Filip Stenmark (baksida) och inte heller Emil Helmrich kommer nu till spel (ömmande knä).

Storvreta har klarat sig bra resultatmässigt trots en del spelare borta och kan stoltsera med imponerande 17 raka segrar. Men nöjda? Nej.

– Vi måste hitta formen lite. Det kanske är tre på tio (matcher) vi är nöjda med, säger Harnesk.

Han fortsätter:

– Vinsttrenden pratar vi inte om. Vi jobbar hela tiden efter att utvecklas för att bli bättre. Sen vill vi ju vinna serien och tycker att det är jäkligt kul att vinna innebandymatcher.

Och det är ju vad Storvreta gör; vinner matcher. Båda derbyna under säsongen har slutat i segrar och nu jagas en tredje.

– Det kommer säkert blir jättetufft. De slår ur underläge och har jättemycket att spela för. Folk tar dem på allvar, Sirius är bra och då är det lättare att tagga till.

Det är ingen serielunk för mästarna den här veckan med först derby följt av Falun borta på lördag.

– Den här veckan blir väldigt spännande för oss. Kan vi vinna mot Sirius och Falun ser det väldigt bra ut.