Tim Björkström, Kebba Ceesay och Robert Åhman Persson. Så har Sirius trebackslinje sett ut i samtliga tre matcher under den positiva allsvenska starten. För Jesper Arvidsson har det handlat om att följa matcherna från sidan. I den första saknades han på grund av skada. I de två senaste har han suttit på bänken. Nu är han redo att kliva in i hetluften.

– Jag fick ju en oläglig skada i genrepet (mot Frej) när ryggen fick sig en törn och det vägrade släppa. Sen var jag på bänken mot AFC även om jag fortfarande hade lite smärta. Nu har det känts bra, säger Arvidsson, som levererat mål och poäng i strid ström för blåsvart i allsvenskan, efter fredagens träning på ett soldränkt Studenternas.

Han tar platsen som nu knäskadade Robert Åhman Persson tvingas lämna.

Artikelbild

| Jesper Arvidsson går på skott mot Malmö i en match förra säsongen.

– Vi ska göra en MR (magnetkameraundersökning) men de tester vi gjort har varit positiva utifrån hur knäet sett ut visuellt, säger tränaren Henrik Rydström om "RÅP".

Han ser Arvidsson som den naturliga ersättaren.

– Vi känner oss trygga med "Jeppe", säger han.

Arvidsson är såklart glad över att få spela igen men samtidigt väldig nöjd med lagkamraterna presterat så här långt. Två raka segrar i inledningen gav en förlust mot AIK senast efter att ha haft ledningen i halvtid.

– De första 30 mot AFC var otroliga. Mot Kalmar (i premiären) var det stabilt även om vi inte förde spelet. Mot AIK var det en jättebra första halvlek men sedan orkade vi inte hålla uppe det i andra. Jag tycker att vi förtjänade en poäng, säger försvararen.

Nu vill han bidra med det han är bra på.

– Ett lugn och en passningsfot. Tillsammans med min blick för spelet är det väl mina största styrkor. Jag hoppas slå lite bollar och göra lite poäng, säger han.

Malmö tippades inför säsongen av de flesta att ta hem årets allsvenska. Men inledningen har inte varit den bästa även om det blev seger senast mot Östersund. Klart är att skåningarna tidigare passat Sirius väldigt illa. Förra säsongen slutade med storförluster med 4–0 och 5–0.

– De är ihåliga i backlinjen och vi hoppas kunna utnyttja det. Men truppmässigt ska de väl vinna allsvenskan, säger Arvidsson.

Tränare Rydström är lite inne på samma linje.

– De har en trupp och en stab som ger dem möjligheter. Det är ett lag som är lätt att bli imponerad av. För oss handlar det om att få dem att spela mer försvarsspel. Det blir tuffast tänkbara och jag vet vilka problem Sirius haft mot Malmö men vi hoppas bryta det nu.