Strömsberg hade 2–0 på Gamlis IP trots att hemmalaget skapade det mesta och det bästa i chansväg. Utdelningen kom för hemmalaget två gånger under slutkvarten, men varken 90 ordinarie minuter eller 30 extra förlängningsminuter räckte inte för att kora en vinnare. Straffläggning fick avgöra och suget efter att ta sig vidare till nästa omgång var stort i Strömsberg. Så stort att ordinarie straffskytten inte fick slå någon straff.

– Det var fem andra som var sugna. Jag hade tagit den sjunde om behövts, säger Joel Lindgren.

23-åringen har fått tagit stort ansvar i ett ungt Strömsberg den här säsongen och är alltså lagets kapten. Så sent som för två år sedan i just Gusk när Uppsalalaget då ställdes mot Hammarby i cupspelet. I fjol fick samma lag Djurgården på besök i cupsammanhang. Nu blir det alltså Strömsberg som får chansen att antingen ta sig an ett superettanlag eller ett lag från allsvenskan. Detta efter att målvakten Hassan Viklund räddat hemmaspelaren Axel Pedersens strafförsök i den sjunde omgången.

Artikelbild

| Gusk-spelaren Umit Aras mot Strömsbergs Niclas Andersson (12).

Glädjescener utbröt – såklart – hos gästerna. Och segern var välkomme.

– Den här matchen har vi sett fram emot, speciellt när det gått så tungt i serien, säger Lindgren.

Gästerna var alltså i ledning med 2–0 långt in i matchen trots att hemmalaget i den andra halvleken bara öste på och skapade chans på chans. Mycket av avsluten träffade dock inte mål. I den första förlängningskvarten träffade inhopparen Daniel Afewerki dock ribbans nederkant innan bollen studsade omkring på mållinjen eller rentav innanför, det var svårt att avgöra. Mål blev det i alla fall inte och inte heller nära samme Afewerki i matchens absolut sista spelminut lyckades skjuta över från nära håll.

– Vi släpper in två skitmål, framför allt det sista. Sen vet jag inte hur många målchanser vi missar. Det är ju skillnad om man möter ett bättre lag, det är klart att det svider. Grattis till dom men vi skulle ju ha gjort mängder av mål, säger Gusk-tränaren Zaine Söderlund besviket.

Artikelbild

| Gusk:s Marcus Lindström springer förgäves på en djupledsboll.

– Så här är det i fotboll. Det handlar om att ha marginalerna på sin sida och det har vi inte haft i serien, säger Strömsbergskaptenen.

Det återstår många matcher att spela i denna cupomgång så lottningen av nästa kommer att dröja ett bra tag.