Almtuna tränade som vanligt på tisdagsförmiddagen. Bara drygt två dygn återstår innan man tar emot Tranås hemma i kvalseriens premiär. Stämningen verkade god på isen, trots det tuffa läget man hamnat i.

– Det är bra stämning. Nu är vi där vi är men jag tycker att det är kul att få spela mer matcher, säger Oscar Milton när han kliver av träningen.

Säkert hade han hoppats att det varit matcher med en mer positiv betydelse.

Behövde det hända nåt?

– Mest för stämningens skull. Det känns som att den är extra bra nu. Vi är inne i stundens allvar men nån gång behöver man komma ihop som grupp, säger Milton.

UNT kunde i helgen berätta om att ett spelaruppror ska ha legat bakom avsättandet av Falk, som bara varit i klubben i en och en halv månad. När Falk tillträdde sade han:

– Jag har en ganska lättsam ledarstil. Jag ställer krav på spelarna men de kommer veta vad som gäller och det underlättar att det blir tydliga roller.

Ett argument från spelarhåll, enligt UNT:s källa, var att kemin mellan Falk och spelare var dålig – och att träningarna som bedrivits varit för långa. Det sistnämnda är något som Falk också fört fram som argument till spelares missnöje:

– Man hänvisar till träningsdosen, att jag har bedrivit för långa träningar, som har legat på runt en timme, sade han till UNT i fredags.

Oscar Milton får frågan om det där med för långa träningar har varit en fråga.

– Personligen gillar jag att träna men det har funnits lite synpunkter på det. Men en kvart hit eller dit spelar ingen större roll tycker jag, säger han.

Miltons lagkompis Viktor Hertzberg vill inte uttala sig alls angående tränarturbulensen.

– Inga kommentarer. Jag har fullt fokus på kvalet, säger han.

För Jacob Ragnarsson blir det till att åter få sin pappa Marcus som huvudansvarig i båset igen. Men kanske inte som "chef" över försvarsspelarna.

– Jag tror att "Björne" (sportchefen Björn Danielsson) ska ha backarna nu. Det blir kul, ännu en ny röst, säger "Lill-Ragge" när han kliver av isen som en av de sista spelarna.

Var det nödvändigt med en förändring?

– Det är svårt att säga.

Stämmer det att spelarna har legat bakom?

– Jag vet faktiskt inte, jag har inte nåt att säga om det.

Förändringen på ledarsidan är hur som helst gjord och nu väntar tio matcher med start alltså mot Tranås i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt.

Känner ni någon press?

– Inte jag. Det är bara en hockeymatch. Men vi har varit starkare nu på slutet än tidigare och fortsätter vi så här kan det bli kul, säger Ragnarsson.

– Alla lag kommer att vara jäkligt taggade. Det har varit en märklig säsong och situation. Tabellmässigt plus som vi haft det med tränare. Det har nog blivit en tankeställare för alla som nu har fått steppa upp, säger Milton som säger sig inte ha nån koll på vad som väntar nu när man ställs mot motstånd från ettan.

– Personligen vet jag knappt vad som väntar i allsvenskan heller. Men vi har haft bra scouting och vi har en del killar i laget som också har tittat på matcher.