Frågan "hur känns det?" är inte alltid den bästa frågan att ställa efter ett EM-brons, men ibland är det faktiskt en motiverad fråga. Elin Bergblom och Johanna Persson förlorade nämligen inte bara semifinalen och chansen till EM-guld i går. Några minuter efter förlusten fick även Bergblom reda på att hon och Persson inte är direktkvalificerade till OS.
- Vi har inte lyckats kvala till OS, jag tog reda på det nyss. Just nu är vi tredje reserver, säger Bergblom.
Det var alltså blandade känslor i Messehallen i Herning. Men Elin Bergblom försökte ändå att se positivt på saker och ting.
- Bortser man från det här med OS så är det hur stort som helst att ta en medalj på EM. Jag och Johanna gjorde det igen, vi har bevisat att vi är ett av de bästa damdubbelparen i Europa. Det är ju sjukt bra, säger Bergblom.

Men siktet var under hela EM-turneringen inställt på guld och dagen började faktiskt med ett litet guldskimmer - i alla fall i första set - mot Gail Emms och Donna Kellogg från England. Bergblom och Persson bjöd bitvis på bländande badminton och hade länge ledningen i setet.
- Vi pressade dem helt klart, vi gick upp till 16-13 och hade bra tryck, men de lyckas ändå vända setet och vinna. De är väldigt starka och stabila, berättar Bergblom.
Och efter den knappa förlusten i första set så orkade svenskorna inte att resa sig igen. Andra set blev Bergblom och Perssons sämsta hittills i EM, och engelskornas segersiffror skrevs till 21-18, 21-7.
- Hade vi vunnit första set så hade vi kanske kunnat stressa upp dem i andra, men nu blir vi väldigt passiva i stället och gör ett riktigt dåligt set, säger Bergblom och lägger till:
- Vi hade som mål att ta guld på EM och en del har frågat oss om det inte är farligt att sätta upp ett sådant högt mål, men det tycker jag inte. Och bara för att målet var guld så betyder det inte att jag är besviken över att det blev brons. Jag är jätteglad.

Men trots bronsjubel så finns självklart besvikelsen över OS-platsen där i bakhuvudet.
- Jag vet inte säkert, men jag tror faktiskt inte att ett EM-guld hade tagit oss till OS heller. Nu åker vi och spelar Dutch International nästa vecka och hoppas på att spela upp oss till andrareserv. Vi kör det här racet fullt ut.
Och hur känns det?
- Jag tog SM-guld för bara några dagar sedan och nu EM-brons, det är klart att jag mår bra.