– Jag har ju bara fått en bryggare att jobba med, försöker Ridefelt försvara sig med när väntan på att få kaffe för många börjar bli lång under stortävlingen Uppsala Möte på söndagen.

Elitlöparen fick ingå i staben i markan i stället för att springa då Linné alltså var arrangör och terrängkännedomen kanske var i bästa laget för hemmalöparna. Ridefelt såg ut att trivas med sina ovanliga uppgifter också.

– Jag tycker att det är väldigt roligt, att vara en del av det ideella. Det är något som är fint med den här idrotten, säger han när UNT får några ord mellan kunderna.

Artikelbild

I lördags vann han överlägset sprintdistansen. Även om det med hans mått mätt inte var någon stortävling kostade han på sig att känna sig nöjd.

– Även om det inte var någon "riktig" tävling är det alltid bra att göra bra lopp, säger han.

Under förra helgens Swedish League var han fyra på långdistansen och femma på medeldistansen. Nästa helg väntar Tiomila och helgen efter det finalen av Swedish League. De internationella tävlingarna drar igång med världscup i Finland i juni. Han har fullt upp med andra ord men målet ligger längre fram. Till augusti och Norge.

– Jag drömmer om att ta en medalj på VM. Jag har sprungit det tre gånger nu men ännu inte fått till det.

Under måndagen springer han Uppsala Mötes långdistans och slipper då kaffebryggaren när IF Thor tar över som arrangör.

– Då är det jag som ska stå här och klaga på att kaffet inte finns, säger han och ler.