För Strömsberg är matchen mot Sirius en av de största i klubbens historia. För Sirius räknar alla med avancemang - och de blå-svarta kommer mönstrar också i det närmaste ordinarie trupp. Philip Haglund, Jesper Arvidsson och Sam Lundholm vilas, liksom målvakten Kerim Fegrouch. In i truppen kommer Henry Offia, Sylvin Kayembe, Isak Bråholm och Gustav Nyberg.

– Philip och Jepper har lite skadeproblem så vi ställer över de två som är mest slitna. Vi kommer med en bra trupp, säger Thomas Lagerlöf.

Lagerlöf medger att allsvenskan är viktigare, men Sirius prioriterar även svenska cupen.

Artikelbild

| Thomas Lagerlöf Sirius tar inte lätt på uppgiften.

– Vi har inte missat spel i svenska cupen, så vi har som ambition att vara med där. Det här är en match som vi ska försöka vinna, säger Siriustränaren.

Lagerlöf har själv inte varit och spelat match på Hedens IP tidigare, men ser fram emot uppgiften.

– Det ska bli jättekul att spela där av flera orsaker. Det är alltid trevligt att möta ett lokalt lag och skönt att slippa en långresa, säger han.

Även att Sirius är storfavorit till segern, så är inget givet i en cupmatch.

– Det är ingenting man bara städar av. Vi mötte Nacka från division två för några år sedan i cupen och det blev en tajt historia. Det kommer krävas tempo och koncentration av oss, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius har en viktig match till helgen, när laget möter Malmö borta. En match som har blivit flyttad från lördag till söndag på kort varsel.

– Det ställer till det lite med logistiken. Det handlade om det skulle bli champions league- eller europa league-kval för Malmö, och sånt är ju alltid svårt att planera, säger Lagerlöf.