För att bli bland de åtta bästa i allsvenskan krävs inte bara seger borta mot jumbon AFC Eskilstuna. Tabelltian Sirius (se fakta) måste även få med sig övriga inblandade lags resultat under slutomgången.

Sirius står på 37 poäng (minus sju i målskillnad) och måste passera två av lagen ovanför som i dagsläget är Hammarby, 38 poäng (+1), Elfsborg, 38 poäng (-6) samt IFK Göteborg, 37 poäng. (+5).

– Ska jag vara uppriktigt, som jag tycker att man ska vara, så har jag ingen aning om förutsättningarna. Vi ska vinna våran match och så får vi se hur långt det räcker, säger Kim Bergstrand.

Slutar Sirius åtta i allsvenskan innebär det att laget seedas i svenska cupens gruppspel i vinter – och får spela två av sina tre matcher på hemmaplan. En klar fördel om man vill gå vidare som enda lag i gruppen och ha en chans på titeln som i sommar innebär en kvalplats till Europa League.

– Det finns självklart fördelar om vi lyckas komma topp åtta, men man står ju inte och faller med det. Det är mycket bättre att spela hemma än att åka i väg, säger Kim Bergstrand.

Vilka ambitioner kommer ni att ha med cupspelet?

– Det får vi se då, men det är inte så att man ställer upp i en match och inte vill vinna den.

Östersund tog den vägen till Europa League…

– Det är en lång väg och det är många som vill gå den. Svenska cupen är jättebra och har varit bra för Sirius under en femårsperiod. Det finns ju bara två titlar att bråka om i det här landet.

Först väntar som sagt match mot redan nedlflyttningsklara AFC Eskilstuna, som har valt att peta poängspelaren Omar Eddahri då tränaren Michael Jolley valt att ge de spelare som har kontrakt nästa säsong eller som vill förlänga med klubben chansen under de betydelselösa sista omgångarna.

– Skulle vi spela bara med dem som vi vet blir kvar blir det inte så många kvar. Jag vet inte varför de gör så, men de har säkert en tanke med det och det får man respektera, eller det har inte jag med att göra. Men vi tänker inte så, säger Kim Bergstrand.

För Sirius del saknas avstängde Kim Skoglund. På skadelistan återfinns sedan tidigare Shkodran Maholli (baksida lår), Josh Wicks (vad), Karl Larson (knä), Daniel Jarl (knä), Johan Eiswohld (fot), Oscar Kindlund (huvud), Karvan Ahmadi (knä) samt Moses Ogbu (fotled).

Frågetecken finns för Stefano Vecchia som var sjuk under lördagen. In i truppen kommer Kyria Kambusi.