– Vi hade kontroll på matchen egentligen från minut ett, säger Erik Figueroa som kom sist in i truppen, men var först ut med att bli målskytt.

Det var nämligen vänsterbacken som visade vägen och som spräckte målnollan efter en dryg halvtimme. Från 20 meter prickade han in bollen lågt i bortre hörnet.

– En bra träff. Ibland får man till det med högern också, säger vänsterbacken och ler.

Artikelbild

Så långt hade Sirius haft i stort sett allt bollinnehav. Niklas Busch Thor, tillbaka efter att ha stått över första matchen på grund av hjärtproblem, och Kingsley Sarfo dominerade på mittfältet och hade mycket hjälp av bollskicklige Andreas Eriksson. Men förutom ett nära på friläge av Moses Ogbu direkt i inledningen så hade de stora målchanserna lyst med sin frånvaro fram till Figeroas 1–0. Sedan duggade de tätt.

Minut 36: Niklas Maripuu borde ha gjort 2–0 men skottet från nära håll gick över.

Minut 37: Karl Larson fick öppet mål men lyckades missa detsamma.

Minut 42: Figueroa visade skottklass med sin ”förstafot” när han borrade upp bollen mot krysstrakten men fick se den träffa ribban.

Artikelbild

– Den var värd ett bättre öde, säger han.

Skott från distans var lösningen att få hål på nykomlingen som blev rejält tillbakapressat. Även Busch Thors 2–0 på tilläggstid i den första halvleken kom långt utifrån. Skott från distans har inte direkt varit Sirius kännetecken.

Artikelbild

– Det har vi väl inte gjort på tre år, eller fyra, säger Siriustränaren Kim Bergstrand som var otroligt nöjd med det mesta. Förutom på två saker: målskyttet och domarinsatsen. 3–0 var i underkant och borde minst ha varit det dubbla sett till alla målchanser hemmalaget skapade i matchen.

– Vi borde ha gjort 6–0 i en sån här match. Men man kan inte få allt. Sedan är jag besviken på domarens insats, den var under all kritik, säger han.

Artikelbild

Karl Larson, som träffade stolpen i början av andra, blev senare den som gjorde matchens sista mål på ett inlägg från Figueroa.

Sirius har spräckt målnollan framåt. Bakåt är den fortfarande intakt.

Artikelbild

– Det är också jätteviktigt. Håller man nollan har man stor chans att vinna matcher, säger Bergstrand.