Det slog ner lite som en bomb under torsdagsmorgonen att de uppskattade tränarna skulle lämna jobbet. Bergstrand och Lagerlöf utnyttjade en klausul och väntas skriva på för Djurgården inom de närmsta dagarna.

– Det är lite chock, men samtidigt väntat på något sätt. Allting har ett slut, speciellt inom fotbollsvärlden. Sedan är det trist att de går till en konkurrent, men samtidigt känner man en väldig tacksamhet med vad de har lyckats med både sportsligt och organisatoriskt, säger Västra Sidans ordförande Hannes Lind-Skogsberg.

Vad har de betytt för Sirius?

– Enormt mycket. De kom till en norrettanklubb i Sveriges fjärde största stad och har tagit oss till det absoluta finrummet. De är en symbol för hela resan och det är alltid svårt att ta farväl, det är samma sak med spelare som Moses Ogbu och Oscar Pehrsson nu som man förknippar med resan från norrettan.

Är man orolig för vad som ska hända nu?

– Det är klart att kontinuiteten försvinner, men samtidigt har vi kvar större delen av organisationen. Får vi in bra ersättare så kommer det att lösa sig.

Har du något önskenamn?

– Nej, inga önskenamn. Jag vill ha en kompetent tränare som vet hur man jobbar med en liten budget och kan få ut det mesta av spelarna, gärna med en långsiktig lösning också, säger Lind-Skogsberg.