För Uppsalas del avslutas grundserien med ett dubbelmöte mot Alvik. Uppsala vann bortamatchen med 81–76, där stjärnan Heather Butler stod för hela 24 poäng, och nu väntar hemmamötet på USIF Arena.

– Det känns bra. Matchen kommer inte avgöra på något sätt, men det handlar om att skapa ett bra självförtroende inför kvalet, säger coachen Henrik Johansson.

Sedan tidigare står det klart att man i kvalet kommer att möta Wetterbygden och Högsbo från superettan. Däremot är det fortfarande oklart vilket lag som kommer att följa med Uppsala in i kvalet av Mark eller AIK. Det avgörs först på lördag när serien summeras.

– Oavsett vilket lag det blir så blir det tufft. Vi lägger fokus på att köra vårt eget spel och så får vi ta vad som kommer helt enkelt.

Hur ska ni ta er igenom kvalet?

– Vi försöker bygga från försvaret. Det såg riktigt bra ut i senaste mötet mot Alvik, så det handlar om att jobba vidare på detaljerna.

För några veckor sedan anslöt tidigare guldtränaren Jens Tillman till laget.

– Det är bra för mig att ha någon att diskutera basket med. Jens kom in i ett bra läge med sin rutin och allt. Det underlättar också för Ashleigh (Brown) som kan fokusera mer på sin roll som spelare, säger Henrik Johansson.