Den före detta orienteraren och skidorienteraren Annika Zell anslöt till skidlandslaget för ett knappt år sedan som landslagets enda kvinnliga tränare.

Sedan dess har hon delat sin tid mellan skidlandslaget och ett annat jobb. Ett upplägg som inte har varit optimalt och som nu är en av anledningarna till att hon väljer att sluta.

En annan är förutsättningarna i samband med träningsläger.

Bara en sådan sak som att vi på läger bor separerade, jag och de manliga tränarna, gör att man missar en del information. Det gäller att hålla alla informerade, säger Zell till SVT.
Jag hoppades att det skulle fungera men jag har under året upplevt att det inte fungerar. Det blir inte de rätta förutsättningarna för att göra ett bra jobb. Och då är det inte roligt.

Till SVT beskriver längdchefen Johan Sares samarbetet mellan de båda parterna som "spretigt" och menar att det inte har fungerat som tänkt.

Vi tyckte väl, både Annika och vi, att den lösningen kändes bra då men nu efter säsongen när vi börjat utvärdera har vi väl sett att den lösningen inte var helt optimal.