Wicks har under hela hösten förhandlat med Sirius om en förlängning från och till. Efter att ha tackat nej till flera förslag så fick han enligt Kim Bergstrand det bästa erbjudande som Sirius någonsin har lagt fram till en spelare - och tackade nej igen. Då stod det också klart att Josh Wicks sejour i Sirius bara blir ettårig.

– Det erbjudande som jag fick var inte bra nog, säger Wicks.

Var det långt ifrån det du hade tänkt dig?

– Inte jättelångt ifrån, men jag kan inte tvinga fram någonting. Det är som det är.

Målvakten berättar att han inom kort kommer att lämna Sverige för att åka hem till USA igen. Var han kommer att fortsätta sin karriär är i nuläget oklart.

– Jag har ingen aning. Nu ska jag åka hem, träffa min mamma och mina barn och bara ta det lugnt.

Har du några erbjudanden på G?

– Ja, jag har ett kontraktserbjudande från Danmark bland annat, men jag kommer inte att stressa. Nu vill jag bara hem och träffa min mamma, sedan får tiden ha sin gång.

Wicks berättar att han har tackat nej till fyra erbjudanden hittills varav ett var från Turkiet.

– De var inte heller tillräckligt bra och passade mig inte, jag tror att jag fortfarande kan få bättre erbjudanden.

När vill du ha klart med en ny klubb?

– Vi får se, jag har som sagt ingen brådska egentligen, det kan dröja till nästa år när transferfönstret öppnar. Det beror helt på vad jag får för kontraktserbjudanden och jag är säker på att det kommer att komma bra erbjudanden för mig, säger Wicks som berättar att han kommer att bli kvar i Europa nästa säsong också.

I Sirius blev det dock bara en säsong för den karismatiske målvakten. Han spelade 24 matcher i allsvenskan och höll nollan i åtta av dessa. Wicks kom sjua i allsvenskans målvaktsliga, men är själv inte speciellt nöjd med sin säsong.

– Min säsong var okej, inget speciellt. Jag tycker att jag kunde ha gjort det mycket bättre, jag var inte bra nog. Det finns mycket utrymme för förbättring och jag ska bli bättre nästa säsong.

Hur har det varit att spela i Sirius?

– Fantastiskt, det är en bra grupp med spelare och vi har spelat fantastisk fotboll stundtals. Jag har inget att klaga på, säger Wicks.