– Tre jättehärliga poäng. Glad att se att det vi tränat på ger väldigt bra utdelning den här matchen, säger ESK:s tränare Lovisa Delby.

Bortsett från de inledande två minuterna, där hemmalaget ESK ibland satte sig i svåra situationer, var det aldrig något snack om saken.

Den första halvleken var en uppvisning i lägen för de grönklädda. Men också en uppvisning i att inte ta vara dem.

Artikelbild

| Hilda Nordgren och de andra i Bälinges försvar hade fullt upp hela matchen.

Efter fem minuter hade man en dubbelchans efter en hörna. Ina Burström skapade minst tre jättelägen som borde ha gett utdelning.

Men det lossnade till sist och då var det säsongens utropstecken så långt, Cheyenne Spade, som hittade nätet bakom Bälinges Sofie Qvist.

Och det skulle komma mer. Innan 45 minuter var avklarade hade Frida Andersson skarvat in nyss nämnda Spades hörna och med en minut kvar utökade amerikanskan till 3–0.

– Skönt att se att grejerna funkar för oss, och då framför allt spelet mellan deras backar. Där visste vi att de inte har sin styrka.

Artikelbild

| Lovisa Delby och hennes ESK har haft en del att fundera kring inför mötet med GUSK.

– Ina Burström och Cheyenne hittade också ett väldigt bra samarbete uppe på topp idag. Och sen måste jag nämna Maria Hagman som löper kopiöst hela matchen.

Mellan ESK:s mål trodde många att Bälinge ologiskt fixat en reducering i samband med en hörna, men domaren hittade en frispark i situationen och målet godkändes inte. Förutom det och några långskott hade gästerna förtvivlat svårt att skapa chanser.

Artikelbild

| Frida ANdersson skarvade snyggt in 2–0 till ESK.

– Vi kom in helt fel i matchen och låg fel i positionerna. Sedan gör Enköping det bra med sina forwards, säger Bälinges tränare Daniel Carlsson.

– De hade mycket mer energi än oss idag.

Artikelbild

| Ina Burström var ett ständigt hot med sina löpningar.

Situationen blev inte lättare i andra för Bälinge när lagkapten Josefine Lundqvist fick sitt andra gula kort efter knappt fem minuter.

Några minuter senare, i den 54:e minuten, fick så Ina Burström äntligen utdelning. Fri från halva Bälinges planhalva dunkade hon in 4–0 via ribban.

Artikelbild

| Maria Hagman var en av matchens spelare och löpte kopiöst.

ESK fortsatte sedan kontrollera matchen och vann till sist med 6–0 efter att Cheyenne Spade fullbordat sitt hattrick i den 80:e minuten och gjort sitt fjärde tre minuter senare.

– Hade ju varit kul om vi kunde sprida ut målen mer mellan matcherna kanske, säger Delby efter slutsignal.

– Nej, men såklart skönt att vi får utdelning. Sedan blir vi inte riktigt satta på prov längst bak idag, men vi låg också bra i backlinjen. Kollektivt kan vi dock bli bättre, och måste bli bättre, försvarsmässigt.

I Bälinge-lägret var det andra tongångar efter matchen.

– Jäkligt tungt, det blev inte alls vad vi tänkt oss, säger Daniel Carlsson.