"Ett av lagen som ska kämpa om guld"

Nederlagstippade och än så länge utan importer. Men ett Uppsala basket som bygger för framtiden har nya spelare på väg in. "Hoppas få det klart inom kort", säger Mady Mahdy.

Uppsala baskets tränare Mady Mahdy berättade om ett långsiktigt jobb under basketligans upptaksträff.

Uppsala baskets tränare Mady Mahdy berättade om ett långsiktigt jobb under basketligans upptaksträff.

Foto: Robin Widing

Basket2019-09-18 14:45

Uppsala basket kommer att få finna sig i att slå rejält ur underläge den kommande säsongen i basketligan.

Arbetet inför premiären har mestadels handlat om att bygga en stadig stomme, vilket head coach Mady Mahdy var tydlig med under onsdagens upptaktsträff. En stomme som i ett längre perspektiv ska ta laget till toppen.

– Det är läget vi befinner oss i just nu, säger han.

Går det före resultaten just nu?

– Det handlar om att hitta en balans mellan resultat och utveckling. Det är viktigt att den stomme vi bygger upp känner att de har förtroende att vara nyckelspelare i laget och det åstadkommer vi genom att visa att det är dem vi satsar på.

– Jag personligen ser gärna att fler lag blandar sig i guldstriden framöver så att lagen inte alltid kommer från samma städer.

Och Uppsala är en av de städerna?

– Uppsala ska vara en av dem, absolut.

Stomme i all ära. Men än så länge saknar man utländska komplement i truppen. Något som man jobbar med för fullt just nu, med bara en vecka kvar till seriepremiär. Men ett nytt namn är nära.

– Vi ligger lite efter i vår planering, så är det. Men vi är nära att landa en riktigt stark spelare just nu och det är vad vi letat efter. En spelare med lite size. Jag går inte ut med något namn, men vi hoppas ha det klart inom kort.

Hur ser du på truppen i nuläget – vilka är nyckelspelare?

– Det finns olika, men våra uttalade är väl Agnes Nordström och Ellinor Holmberg. Sen tycker jag det finns spelare med "X-faktor" som kan slå igenom bara de får till det. Där finns bland annat Louise Skyttevall och Lina Claesson.

Hur långt stommen tar ett nederlagstippat Uppsala den här säsongen, det återstår att se. En första ledtråd kommer när Uppsala premiärspelar borta mot Alvik den 28 september.

Agnes Nordström är en av spelarna som ska leda Uppsala på planen den kommande säsongen.
Agnes Nordström är en av spelarna som ska leda Uppsala på planen den kommande säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!