Ett sus från läktaren efter årets räddning

Han gör sitt livs säsong och nu räddade han Sirius när det som bäst behövdes. Publiken trodde knappt sina ögon när han gjorde sin superräddning mot Falkenberg.

Siriusmålvakten Lukas Jonsson, här i en match tidigare den här säsongen, gjorde en fantomräddning mot Falkenberg.

Siriusmålvakten Lukas Jonsson, här i en match tidigare den här säsongen, gjorde en fantomräddning mot Falkenberg.

Foto: Adam Ihse/TT/arkiv

Fotboll2019-09-13 21:33

– Jag tror att jag vet vilken räddning du menar, säger Siriusmålvakten Lukas Jonsson med ett leende.

Det stod 1-0 till Sirius, som dominerade ganska kraftigt. Men så kom den, chansen som gjorde att hemmasupportrarna kippade efter andan. Falkenbergs Robin Östlind gick upp i en nickduell –  och vann den så att det sjöng om det. En perfekt träff med pannan. Kvitteringen var ett faktum –  trodde man ...

– I vänstra krysset, säger Jonsson. Jag hann dit och ja, det var nog en snygg räddning, men framförallt var det en viktig räddning när vi ledde med 1-0.

Det gick ett sus genom publiken (över 4 000 –  bra!) när Jonssons händer tippade bollen till en hörna. Räddningen blev på sätt och vis avgörande. Hade Falkenberg kvitterat i det läget hade det nog blivit en helt annan match. Nu kändes det trots allt lugnt sett med Siriusögon, särskilt efter 2-0-målet.

Lukas Jonsson betonar att räddningen var mer viktig än spektakulär.

– Poängen kändes bäst. Nu ska vi se till att njuta av det här. Göteborg i nästa, säger han samtidigt som matchens lirare, Christer "CG" Gustafsson intervjuas alldeles intill.

Det var CG som fick den stora Dumlekartongen, en sådan där stor sak man vinner på Grönan. Rättvist pris, CG var planens bäste spelare, men Lukas Jonsson är värd några kolor han också.

– Jag får väl se till att CG delar med sig, säger han med ett skratt.

Och en sak vet Jonsson: Efter det här kommer Sirius att greja kontraktet.

 –  Inga problem!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!