Arrangörsförening är Uppsala VBS som samarbetar med Svenska volleybollförbundet och Destination Uppsala om evenemanget. Nu ska eventet utvecklas och bli större.

– Målet är att GP-helgen ska fortsätta växa, både som idrottsevenemang och mötesplats, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet, i ett pressmeddelande.

En nyhet är att en inspirationskväll kommer att införas med olika föreläsare. 2019 är det sport-tv-profilen och Kristallen-vinnaren Johanna Ojala, prisade elitseriecoachen och landslagstränaren Lauri Hakala samt SOK:s sjukgymnast och träningsrådgivare Jörgen Sandberg som medverkar.

– Grand Prix ska bli en helg som ingen volleybollintresserad vill missa, en helg där våra föreningar och utövare får chansen att träffas, prata och dela erfarenheter. I förlängningen kommer det stärka gemenskapen och stoltheten inom rörelsen. Med Inspirationskvällen når vi en bit på vägen och breddar utbudet av upplevelser. På GP kan man nu spela, se och lära volleyboll, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleyevent AB.

Volleybollfesten avgörs nästa gång i Fyrishov helgen 19-20 januari.

– Vi känner oss stolta och förväntansfulla inför uppgiften att fortsätta utveckla ett av Sveriges största volleybollevent under de kommande åren, säger Anders Karlsson, ordförande i Uppsala VBS.

– För oss som organisation innebär detta en imponerande kraftsamling där vi tillsammans med övriga aktörer går in med all vår kunskap och alla våra resurser för att genomföra kommande års Grand Prix. Att på hemmaplan i Fyrishov få visa upp Sveriges bästa lag på elit-, veteran- och ungdomsnivå bidrar på ett fantastiskt sätt till engagemang och inspiration för våra nuvarande och blivande medlemmar.