Tomasz Jedrzejak blev polsk mästare och har i Sverige kört för en rad klubbar och vann SM-guld med såväl Vetlanda som med Lejonen. Under fjolårets transferfönster värvades den framgångsrike polacken till Rospiggarna i hopp om att hjälpa till att lyfta laget från den bottenplacering man då hade. Men i Rospiggarna blev det enbart ett fåtal matcher.

– Det är så tragiskt. Det var en mycket trevlig kille som var väldigt lättsam att ha att göra med. Tomasz lyckades inte sportsligt hos oss, men han var riktigt bra under många år i Västervik, Lejonen och Vetlanda, säger Mikael Teurnberg till Norrtelje Tidning.

Beskedet kom som en chock för ägaren till Jedrzejaks polska klubb Rzeszow, Ireneusz Nawrocki.

– Världen rasade samman. Jag pratade med Tomasz i söndags och allt var normalt. Vi skrattade, skämtade. Jag har ingen aning om varför detta har hänt, säger Nawrocki enligt sajten speedwaygp.se.

I Rzeszow var Jedrzejak lagkamrat med Greg Hancock som gjorde många säsonger i Rospiggarna. Amerikanen beklagar djupt det inträffade till Norrtelje Tidning.

– Jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag är i chock och så ledsen över det som hänt. Jag såg Jedrzejak som en vän och mina tankar och mitt hjärta går till hans familj.

Tomasz Jedrzejak blev 39 år.