Experten säker: Målkungen finns i Almtuna

Cmore-experten Mike Helber var bergsäker under hockeyallsvenskans upptaktsträff. Almtunas Villiam Haag gör flest mål i serien i vinter.

Mike Helber intervjuar Almtunas Martin Gudmundsson.

Mike Helber intervjuar Almtunas Martin Gudmundsson.

Foto: Daniel Meisels

Ishockey2019-09-16 18:01

Helber gick ut hårt direkt med att slå fast att Timrås stjärnvärvning Jonathan Dahlén visserligen kommer att vinna poängligan, men att flest mål kommer att göras av Almtunas Villiam Haag. Efter upptakten förklarade Helber för UNT varför Haag kommer bli seriens målkung.

– Nu spelar han med hockeyallsvenskans bästa fördelningscenter i Tony Mårtensson. Om Haag hittar rätt platser runt om på banan för att få passningar och skjuta direktskott så kommer han att göra väldigt många mål, säger Mike Helber.

Haag har under försäsongen gjort hela åtta mål för Almtuna och vann lagets poängliga med sina tolv poäng. 

– Jag har sagt det sedan i somras när han skrev på. Om han kommer att spela med Tony och båda är friska så kommer han att göra väldigt många mål. Under försäsongen har det också visat sig vara så. Han kommer att få det bra bredvid Tony. 

Almtuna åkte i fjol ur hockeyallsvenskan, men räddades kvar av att Pantern gick i konkurs. När Helber nu tippar serien har han Almtuna som tolva och tror alltså att man klarar sig kvar.

– Men jag tror att det kommer att bli en utmaning den här säsongen. Almtuna har alltid åkt mycket skridskor, bra skridskoåkning och utmanat med teknik. Nu måste de hitta en struktur och jag vill inte säga att de är kända för det. Det är Martin Gudmundsson och de andra ledarnas jobb att göra det. Jag tror att det här laget kommer att hålla sig undan negativt kval, säger Mike Helber. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!