Klockan var på väg mot slutkvarten och Djurgården ledde med 1–0 mot Sirius. Det var då som Faiqi fick chansen i straffområdet.

– Det var synd, den gick i ribban. Jag bara drog till, säger Sirius unge inhoppare.

Han kom in i stället för Stefano Vecchia efter 67 minuter. Bara tre minuter senare stänkte han upp bollen klockrent i ribban.

– Jag gjorde ett bra inhopp faktiskt, säger Faiqi, som var absolut snabbast av alla iväg från Studenternas.

Det var något annat som lockade. Studentmiddag på Flustret. Det kunde ha blivit ett dubbelfirande för Faiqi, som med det här inhoppet visade att han kan vara en man för startelvan.

– Jag hoppas det, men det är upp till "Tolle" och Kim att bestämma.

Efter Faiqis jättechans blev det en retur, och den var Philip Haglund nära att sätta. Andreas Isaksson rusade ut och räddade.

Så nära var Sirius att kvittera.

Nu ligger laget sist i tabellen eftersom Dalkurd tog poäng mot Malmö FF, men Sherko Faiqi är säker: Sirius kommer att klara sig kvar.

– Det kommer vi självklart att göra. Jag tycker att vi stundtals var bättre än Djurgården i den här matchen, säger han och syftar säkert på andra halvlek, som ändå slutade 4–1 till gästerna.

Men vilka två lag (eller tre) som Sirius kommer att ha bakom sig vill inte Faiqi spekulera i.

Huruvida studentmiddagen blev mer lyckad än fotbollsmatchen förtäljer inte den här historien, men gissningsvis blev den det.