Det var på torsdagen som Nichlas Falk fick beskedet att han inte kommer att leda laget under den kommande kvalserien på tio matcher.

– Först blev jag förvånad. Om man tar det rent sportsligt så har vi vunnit sex av tretton matcher, det är nästan hälften. Inte så många trepoängare, men ändå vinster, säger Falk.

Han fortsätter:

– Vi har minskat antalet insläppta mål till 1,5 per match. Nu har målgörandet blivit lidande, vi har gått från 2,5 per match till 2,3.

Anledningen till att Falk inte får vara kvar är - enligt honom själv – att "gruppen inte har känt någon energi."

– Man hänvisar till träningsdosen, att jag har bedrivit för långa träningar, som har legat på runt en timme. Jag förklarade att jag är den jag är och går min väg om jag inte upplever att det är en uppenbar skillnad. En timme är inte särskilt mycket.

Nichlas Falk hade ett möte med spelarna (ett spelarråd).

– Vi i tränartrion och Björn Danielsson (sportchef) var enade, men spelarna ville ha ett samtal och jag kände direkt att de inte köpte min linje. De kallade till ett möte med styrelsen vilket jag inte kan säga något om.

Nichlas Falk kände mest förvåning när han fick beskedet att han inte längre skulle få vara kvar som tränare.

– Genvägar är inte rätt väg att gå, och det bygger jag på min egen erfarenhet. Tyvärr blev det en kulturkrock jämfört med därifrån jag kommer.

Frågan är vad som händer nu. Nichlas Falk har inte läst ordförande Niclas Fröbergs uttalanden i tidningen utan konstaterar – när UNT återberättar Fröbergs ord – att han har kontrakt över nästa säsong.

– Nästa säsong? Jag har inte tänkt så långt. Jag känner att jag har gjort rätt för mig under den här tiden i Almtuna och jag hoppas att klubben grejar kvalserien.

Men kan du tänka dig att komma tillbaka som huvudtränare?

– Jag har kontrakt. Vi får väl ha en dialog om framtiden. Om några veckor kanske det är en ickefråga. Det har i alla fall funkat bra med "Ragge" (Marcus Ragnarsson) och "Gutta" (Martin Gudmundsson) och vi hade ändå en tilltro på det vi höll på det, säger Nichlas Falk.