David Ahlmark hade vunnit fem av sex matcher sedan återkomsten som tränare för Sirius. Men i onsdags blev det en 5–1-förlust mot Dalen på bortaplan. Men det fanns chans till poäng långt in i matchen. Hemmalagets 3–1 kom först med tre minuter kvar att spela.

– Det var en väldigt jämna match men vi var tyvärr för ineffektiva i den första perioden när vi skapade massor av chanser. Sedan skapade vi tyvärr inte så mycket i period två och tre och det är vad jag är mest besviken över. defensivt gjorde vi jobbet tillräckligt bra för att kunna vinna matchen, säger Ahlmark.

I ett försök att få igång offensiven igen väljer men att ge Kevin Söderling chansen igen. Finländaren har gjort åtta mål och fem assist under sin debutsäsong på superligan men har fått finna sig i att sitta på bänken i de två senaste matcherna av konkurrensskäl.

– Vi hade Mattias Jansson som center mot Falun och Dalen men nu går Bobby Edberg tillbaka som center i den formationen och Söderling blir forward igen. Mattias har spelat bra så det är tufft att bänka honom men vi ser det som att Kevin är den naturlige målskytten i den formationen, säger Ahlmark.

När Sirius var i Örebro senast ledde laget med 9–5 men föll ihop som ett korthus. Närkingarna kunde vinna med 10–9 efter en mäktig vändning.

– Vi ser det som att vi ska te revansch både för Dalen-matchen och när vi sist var till Örebro även om jag inte var med den matchen, säger Siriustränaren.

– Örebro är ett spelskickligt lag. De är kanske inte superorganiserade utan spelar mer på känsla.

Sirius reservmålvakt Hampus Bodin stannar hemma då han har feber. Förstemålvakten Tobias Steineck kommer att backas upp av en målvakt från juniorleden.