I förra omgången mot Böljan kom segermålet i den 79:e minuten och i lördagens match mot Ljusdal kom avgörandet runt samma tidpunkt.

Först satte Hanna Lundell 1–0 i dearn 79:e minuten efter att hon fått bollen i straffområdet och skjutit in den i mål.

– Jag tror knappt någon i laget Klkan förklara vad vi kände och hur skönt det var när målet kom. Vi kontrollerade större delen av matchen och borde ha gjort mål tidigare, säger Lana Spitler.

Artikelbild

Bara tre minuter senare utökade hon själv ledningen till 2–0 efter fint förarbete av Ariam Berhane som tog sig förbi en motståndare och slog in bollen i straffområdet.

Där dök Spitler upp – som spelade på vänsterkanten för dagen – och stötte in bollen i mål.

– Det var skönt att kunna stänga matchen och göra andra målet. Det är alltid kul att göra mål också och vi har en positiv känsla i laget som vi vill behålla, säger Lana Spitler.

Dessförinnan hade Uppsala skapat en del chanser och nästjumbon Ljusdal missat en straff precis före halvtid. Lauren Clem slängde sig till vänster och räddade Paulina Nyströms skott från elva meter och i andra halvlek skapade Uppsala det mesta och bästa framåt.

Artikelbild

– Vi kämpade hela matchen och spelade bra. Vi väntade på segern och förtjänade den. Vi kom ut som ett lag från början och alla bidrog, vi har jobbat så hårt för det här, säger Lana Spitler.

Det här var Uppsalas andra seger i rad – och femte totalt under säsongen – efter att man besegrade jumbon Böljan i förra omgången. Det här är första gången som laget vunnit två matcher i rad under säsongen och de poängen gör att klubben drar ifrån den värsta bottenstriden.

Artikelbild

– En bra genomförd match från vår sida rent taktiskt och det är jag nöjd med även om det är frustrerande att vi inte gör mål tidigare. Men en eloge till tjejerna som jobbar på metodiskt och vi får utdelning så småningom. Jag tycker det var en rättvis seger och vi hade kontroll från minut ett. Det var viktigt att Lauren räddade straffen, annars hade det blivit en helt annan match, säger Fredrik Bernhardsson, tränare i Uppsala.

I nästa omgång ställs Uppsala mot AIK som ligger precis ovanför i tabellen med fyra poäng mer på bortaplan.

– Formen har legat och skvalpat lite bakom oss och vi har inte fått riktig utdelning. Nu har vi sex poäng på två matcher, har hållit nollan i båda och det är skönt. Tjejerna jobbar otroligt hårt och jag unnar de verkligen det här, säger Fredrik Bernhardsson.