Förra veckans bruttorupp på 30 spelare bantades på måndagen till den slutliga VM-truppen på 20 spelare inklusive två målvakter. Och en av de uttagna är alltså Amanda Delgado Johansson, som fyller 20 år på fredag.

– Det känns jättebra! Det är något som jag har haft som mål, säger hon direkt efter att uttagningen blivit officiell.

Landslagsdebuten skedde för ett år sedan då hon kom in som reserv till Finnkampen. Sedan dess har hon varit bofast i truppen och nu väntar alltså nästa utmaning.

– Jag tycker fortfarande att jag är relativt ny men jag börjar bli varm i kläderna.

Vad tänker du kring din roll?

– Vi har inte pratat jättemycket om det, men jag kommer nog ha den roll jag har i FBC ungefär; att kriga hårt i försvaret och producera mål och assist.

Kapten Lundmark öser superlativ över FBC-forwarden.

– Hon är ganska komplett redan även om hon kan bli bättre på allt. Hon är en hårt arbetande spelare både uppåt och nedåt och gör alltid sitt yttersta. Hon är brutal när hon får målchanser men kan också vara en finlirare, säger Lundmark till UNT.

Delgado Johansson och Lundmark hade under ett måndagen ett späckat schema framför sig. Efter att UNT pratat med de båda skulle de runt på en "mediaturné" på Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4.

VM spelas i finska Tammerfors 4-12 december och Sverige jagar sitt femte raka guld. Att Sverige är storfavoriter och dessutom talar öppet om att vinna är inget FBC-forwarden ser som jobbigt.

– Sverige är världsledande inom innebandy och med all rätt ska vi ha den pressen på oss. Vi är ganska öppna med det inom gruppen också.

Men innan avresan till Finland ska ett åtta dagar långt läger med två pass om dagen på Fuerteventura hinnas med.

– Nu längtar jag bara. Jag trivs oerhört bra med gruppen och med laget, säger "DJ".