Det kan bli lite av derbystämning mellan Rospiggarna och Smederna.

Avståndet mellan Eskilstuna och Hallstavik är inte avskräckande, och det blir ett par bussar som kommer att rulla till Södermanland.

– Nyckeln till seger är feelingen. Men måste vara med från start och inte hamna i någon poängmässig brygga. Det är mycket psykologi i speedway. Att jobba sig tillbaka efter ett stort underläge är svårt, säger Mikael Teurnberg.

Rospiggarnas lagledare gör nu sina matcher i Rospiggarna. Det har varit en tuff säsong och kanske behövde Teurnberg "ledigheten" lika mycket som de flesta av förarna, som har haft ett hektiskt körschema i England.

– Nu är läget annorlunda. Vi har förare som knappt har kört något, som Jacob Thorssell. Men det är nog bara bra, det var många som var slitna.

Smederna har ett komplett lag, ungefär som Rospiggarna hade 2016 när man vann SM-guld.

– Det är ett respektingivande lag, säger Teurnberg.

Rospiggarna valde att börja på bortabana. Att köra någorlunda jämnt borta och sedan avgöra hemma – det är tanken.

När UNT frågar Teurnberg om han skulle tacka ja till 45–45 i tisdagens match så skrattar han och säger sedan:

– Det är ett bra resultat, men jag vill köra om det. Titta vad vi gjorde i Västervik när vi körde utan Doyle, säger han och syftar på utklassningen i somras.

Men att förlora med 12–14 poäng är inte något som Teurnberg vill se.

– Då kan det bli jobbigt, men det är ändå bara halvlek efter matchen i morgon (tisdag). Det är 30 heat som ska köras. Men 12–14 poäng, då blir det en helt annan press, så är det förstås, säger Rospiggarnas lagledare.

Det kan vara små detaljer som avgör.

Banlottningen är en, vädret en annan. Att vinna banlottningen, alltså att avgöra vilka startbanor man bill ha, är viktigt ibland. Oftast väljer den som vinner lotten att starta på bana ett och tre i det första heatet.

Vädret då Blir det regn över Eskilstuna kan det förändra banans karaktär, och då brukar man alltid säga att det gynnar bortalaget eftersom hemmalaget får svårare att skapa "sin egen bana."

– Jag vet inte, det är svårt att säga. Jag brukar inte fundera så över sådant där. Man får ta det när det kommer, säger Teurnberg.