Östervålabon Robin Brandel, tävlandes för Rasbo MK, hade Mårten Lövgren från Films MK i högerstolen och just Films MK var en gångbar klubb i Morgongåvasvängen som kördes i helgen.

Robin Brandel noterades för totaltiden 10.05 och vann totalt närmast före en duo från Film, i Martin Holmgren (10.06) och Johnny Thyr (10.07) som rattade en Mitsubishi Evo 7 respektive Citroën R5.

– Med det motstånd som var och med tanke på att jag inte har kört på så länge hade vi en topp fem-placering som mål. Det hade varit godkänt, säger Robin Brandel efter segern.

Det gick bättre än godkänt. Robin Brandel vann de tvåhjulsdrivna klassen i överlägsen stil, men var också snabbare än de fyrhjulsdrivna kamraterna.

– Det gick över förväntan, men jag gillar den här sträckan, det är en av de roligaste sträckorna som finns, säger Robin Brandel.

– Den har allt som en rallysträcka behöver, den är snabb, krokig och snabb igen och det är en ganska bred väg. Den bjuder in till att man ska gasa på.

Robin Brandel var lite överallt i resultatlistorna i början av 2010-talet och vann många rallytävlingar, men tävlar inte lika frekvent som förr.

– Anledningen att jag inte åker lika ofta är dels det ekonomiska, och dels tiden. Tid och pengar, två klassiska anledningar.

Segern i Morgongåvasvängen ger dock mersmak.

– Vi ska titta i kalendern och se vad det finns tid för. Vi fick blodad tand av det här, säger Robin Brandel.