Busch Thor var lugn och samlad när han lämnade Tunavallens omklädningsrum för sista gången som en Siriusspelare. Nu väntar familjetid, studier och eget företagande för 31-åringen.

– Det känns konstigt, men jag tror inte att jag har greppat det här riktigt ännu. Jag har hållit på med det här hela livet så det är inget man kommer att förstå så här direkt, utan man kommer nog att greppa det först om några dagar, säger han.

I paus var ställningen 0–0, men i den andra halvleken höjde Sirius tempot och gjorde tre mål de sista 20 minuterna. Busch Thor låg bakom två av dem – och det blev lite av det ”drömavslut” på karriären som han pratade om inför matchen.

– Det var helt klart så här jag ville att det skulle se ut med tanke på att vi vann och att vi gjorde ett par mål. Det blev tämligen bekvämt till slut ändå. Vi visade bra moral, säger mittfältaren som spelade fram till Ian Sirelius 1–0-mål.

– Jag hade även en ”hockeyassist” på det tredje målet, lägger Busch Thor till.

En lite märklig situation utspelade sig mitt ute på planen när Sirius tilldömdes en straff i i den 53:e minuten när Philip Haglund knuffades omkull (missades sedan av Jesper Arvidsson). Helt från ingenstans kom mittfältaren Elias Andersson och kramade om sin lagkapten mitt ute på planen lång ifrån händelsen.

– I början på det anfallet hade jag gjort någon bra passning till Elias och då kom han fram till mig och sa att han kommer att sakna mig. Det var väl det. Det hade inget med straffen att göra.