– Det blir en rolig match. Självklart är det ett av de bästa lagen vi möter men vi har fått ordning på vårt försvarsspel och nu får vi testa det mot Sandviken. Vi vet att bollinnehavet kommer att ligga hos Saik som i de flesta matcher de spelar men vi måste lära oss att försvara mot de bättre lagen, säger Esa Määttä.

– Sedan blir det intressant att se hur mycket vi kan få till av vårat eget spel mot de bättre lagen, fortsätter Siriustränaren.

Sirius har släppt in 71 mål – flest i elitserien – på sina elva matcher

Sandviken är det lag som gör överlägset flest, 75 stycken så här långt.

Sirius har inte spelat match på två veckor då det varit landslagsuppehåll. Under tiden har Uppsalalaget passat på att träna hårt för framöver kommer spelschemat bli tajt och då handlar det mer om återhämtning mellan matcherna. Senaste matchen var den viktiga segern över Falun på bortaplan när man avgjorde på tilläggstid efter en sen kvittering från hemmalaget. Matchen innan räddade Sirius en poäng borta mot Motala – även det på tilläggstid.

– Sirius har tidigare haft en tendens att tappa i slutet av matcherna men nu har vi lyckats vända två matcher på slutet. Det var det allra bästa med de två matcherna, sånt ger självförtroende, säger Määttä.

Markus Kumpuoja är osäker för spel då han fortfarande har känningar i axeln efter smällen mot Falun.