Med halva sista perioden spelad i mötet mellan Uppsala och Visby i Seb Usif Arena var det helt jämnt. 62–62. Lagen hade följts åt poängmässigt matchen igenom och nu väntade en rafflande upplösning. Några minuter senare satte gästerna en blytung trea fram till 64–70 och från det orkade inte de rödklädda komma tillbaka.

– Hade vi fått fem minuter till hade vi kommit tillbaka och vunnit. Vi kämpade hårt men vi hade behövt komma upp bättre i försvaret. De tog för många offensiva returer, säger Ashleigh Brown som var tillbaka i spel för Uppsala.

Den assisterande tränaren har varit med och coachat laget hela säsongen – tills nu. Brown tog klivet in på planen och lämnade bänken. Det gjorde hon med bravur. Brown styrde och ställde samtidigt som hon bidrog med 15 poäng på tavlan.

– Jag önskar att jag hade gjort mer. Jag vill alltid ge mer. Hade jag tagit fler defensiva returer kanske det hade sett annorlunda ut, säger Brown.

I och med förlusten ser det nu ut som att Mark och Uppsala kommer att göra upp om vilka som undviker jumboplatsen som innebär kval för att hålla sig kvar i högstaligan. De båda lagen har endast inkasserat en seger på tolv försök den här säsongen och som det ser ut i nuläget blir mötet mellan de båda (10 februari) ett väldigt viktigt sådant.

– Nu ska vi kolla på film och se vad vi kan göra bättre. Sedan är vi tillbaka på planen imorgon igen, avslutar Ashleigh Brown.