Den första hjärnskakningen drabbade Oscar Kindlund när han var fjorton år gammal. Han skulle gå upp i en nickduell när en armbåge gjorde allt nattsvart.

Sedan har den ena smällen avlöst den andra. Nu, 21 år gammal och sammanlagt tio hjärnskakningar senare, tvingas Oscar Kindlund lägga av.

– Man har tänkt på det några gånger, men det har alltid känts overkligt att jag skulle sluta redan nu. Men nu, efter den här smällen … Alltså, det är för farligt för mig att spela fotboll, säger Oscar Kindlund.

Oscar Kindlund har några gånger tidigare tänkt tanken "riskera inte din framtid – sluta spela fotboll" och beslutet togs i samråd med Sirius lagläkare Jakob Johansson.

– Oscar har haft ett flertal hjärnskakningar på relativt kort tid, och sammanlagt runt tio. Det vi sett är att det krävts mindre och mindre våld mot huvudet, och det är ganska typiskt att det blir så. Mindre smällar ger mer symtom. Hjärnskakningar kan leda till långvariga och bestående problem, och någonstans går en gräns. Oscar har nått den gränsen och jag stöttar hans beslut till fullo, säger Sirius lagläkare Jakob Johansson till klubbens hemsida.

Oscar Kindlund debuterade i Sirius a-lag redan som 15-åring 2012 och lånades i somras ut till norska Nybergsund. Det var i förra helgens match som han åkte på en smäll som fick bägaren att rinna över.

Oscar vågar inte spela fotboll längre.

– Det var i en närkamp där en spelare kom in med axeln mot mitt huvud. Det började snurra direkt och jag visste att jag hade åkt på en ny hjärnskakning.

Oscar Kindlund skakar på huvudet åt antalet hjärnskakningar.

– Det har varit tio stycken totalt, men inte tio allvarliga utan det handlar om fyra större.

Hur han stödet sett ut genom åren?

– När jag spelade i IFK Göteborg gjorde vi en massa tester, så kontrollerna har varit bra och under ett tag var jag borta från fotbollen ganska länge på grund av just en hjärnskakning.

Efter tre år IFK Göteborgs akademi återvände han till Uppsala och Sirius sommaren 2016. Efter sammanalagt 20 matcher i superettan och allsvenskan har Kindlund nu gjort sitt på planen.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och Oscar Kindlund känner stödet.

– Det är en massa som skriver hela tiden, det är ju fantastiskt att folk bryr sig. Men det är tråkigt som fan, så klart. Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv.

Vad kommer du att göra nu?

– Till att börja med kommer jag jobba mer med fotbollen i Gottsundaskolan där jag har jobbat förut. Sedan … Ja, vi får se.