Den 25-årige landslagscentern Carl Engström skrev på för Uppsala Basket i slutet på förra året – och har sedan dess hunnit spela tre matcher i ligan där han har snittat 10,7 poäng och 7,7 returer. Ett facit som Christer Sjögren är nöjd med.

– Det finns många saker som är bra med Carl. Han tävlar varje träning och höjer intensiteten för hela laget. Sedan så fyller han hål för oss defensivt och hjälper oss offensivt. Det är en som spelare som vi behöver, säger Sjögren.

Fram till och med i onsdags hade Carl Engström en möjlighet att bryta sitt kontrakt med Uppsala Basket – men har nu bestämt sig för att stanna säsongen ut.

– Det enda problemet vi har just nu är att han skulle behöva en större lägenhet. Just nu bor han i ett rum i ett hus utanför Uppsala där takhöjden är 211 centimeter, men han är ju själv 216 lång, vilket ställer till det. Så han behöver en lägenhet som är högre i tak från februari till och med april. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, säger Christer Sjögren.

Den sista januari stänger övergångsfönstret för den svenska basketligan.

– Vi kommer inte ta in något och inte heller släppa i väg något, förutom om Odin Lindell hittar en ny klubb. Men det finns i dagsläget inget nytt där, säger Sjögren.

Under fredagskvällen möter tabellfemman Uppsala tvåan Norrköping hemma i IFU Arena. Tidigare under säsongen har lagen vunnit varsin hemmamatch sinsemellan.