Andersson värvades till Sirius inför debuten i superettan 2014. Det blev två säsonger för Andersson i den blåsvarta tröjan där han bland annat höll flest nollor i superettan 2015 med 14 stycken. Efter kvalförlusten mot Falkenberg valde Andersson att lämna Sirius för att skriva på för Gefle, då i allsvenskan. Där blev det en säsong innan flyttlasset gick till Östersund. Där fick han en del speltid under debutåret, men var under 2018 mestadels på bänken. Nu står det klart att Andersson flyttar tillbaka till Uppsala och även Gävle om man ser det så. Han har skrivit på ett kontrakt med Dalkurd.

– Det känns kul att vara här. Processen har dragit ut lite på tiden men det känns bra på alla sätt och vis att det är klart nu. Så det är bara att tuta och köra härifrån, säger Andersson till klubbens hemsida.

Sportchefen Adil Kizil:

– Andreas är en målvakt som vi känner till väldigt väl och som har gjort mycket bra ifrån sig under sin karriär. Vi har fått in en riktigt bra målvakt som är allround och väldigt stabil. Han passar in i den kravbilden som vi hade på vår nya målvakt. Sammanfattningsvis är det en toppmålvakt, som vi är väldigt nöjda med att ha hos oss, säger Kizil.