Stavesset och supertalangen Armand Duplantis hade givetvis varit självskriven i den svenska landslagstruppen mot övriga nordiska länder i söndagens Nordenkampen. Men Duplantis bor ju som bekant i USA och det blev en för stor apparat för att komma över till Sverige för en enda tävling och därmed missa en hel del skoltid. Men kontakt togs och Wennberg försökt locka så gott han kunde. Och Duplantis har ju faktiskt kommit till Sverige när det vankats lag-SM.

– Jag får känslan av att klubben är ännu viktigare än landslaget för honom, säger UIF-basen.

Hade Nordenkampen avgjorts utomhus hade såväl Isak Andersson på 400 m häck och Vanessa Kamga i diskus varit självskrivna men när de grenarna nu saknas får Wennberg glädjas åt att UIF i alla fall representeras av Filip Björklund.

– Det är otroligt kul med Filip. Han är lite av en humörhoppare. Är han inspirerad har han väldigt hög kapacitet.

IFU Arenas friidrottsdel kan ta emot ungefär 800 åskådare. UIF hoppas att Uppsalaborna ska sluta upp och komma och se topp-friidrott på plats.

– Det är ungefär hälften sålda så här långt, men vi hoppas ju såklart på fullsatt och lapp på luckan. Och att det blir grym stämning. De som kommer hit tror jag inte kommer att bli besvikna, säger Wennberg.

Tar ni någon ekonomisk risk med arrangemanget?

– Nä, ingen större. Och det är inte heller något evenemang man blir rik på.