Det var vinna eller försvinna för Fyrisfjädern i den andra semifinalen mot Påvelund och det blev det sistnämnda.

Hemmalaget vann de två första delmatcherna (herrdubbel och damsingel) efter bara en setförlust.

– Det blev en tuff start och då gick proppen ur oss lite. Inför matchen kändes det ändå som vi hade goda chanser men Påvelund är ett bra lag och det är inte roligt för fem öre att missa finalen, säger Henri Hurskainen, spelande lagledare i Fyrisfjädern.

Han vann sin herrsingel och höll hoppet vid liv men när Påvelund även segrade i mixeddubbel i tre raka set var minst oavgjort och deras avancemang till final klart.

Eftersom semifinalen var avgjord spelade inte Fyrisfjädern de avslutande delmatcherna utan de gick också till Påvelund.

– Julie (Dawall) skadade sig i damsingeln så hon kunde nog inte fullgöra damdubbeln. Vi har haft mycket skavanker under säsongen och inte kunnat ha alla spelare på plats hela tiden och det har kostat en del poäng, säger Henri Hurskainen.

Eftersom Fyrisfjädern förlorade första mötet behövde de vinna måndagens match med minst 4–2 för att tvinga fram avgörande golden set.

Så blev dock inte fallet utan säsongen är över för laget som varit i varenda SM-final under 2000–talet med 16 guld och tre silver som resultat.

– Vi visste att det här skulle bli en tuff säsong då både Påvelund och Halmstad satsade rejält. Tyvärr blir det ingen SM-final för oss och det suger men så är det, säger Henri Hurskainen.

Istället är Påvelund vidare till SM-finalen som avgörs i IFU Arena i Uppsala 13 april.

– Vi är inte nöjda med den här säsongen men samtidigt är det ingen katastrof. Serien blir nog ännu tuffare nästa säsong så det gäller att vi förbereder oss för det, säger Henri Hurskainen.