Lundqvist lämnade Sirius efter säsongen 2014 för spel i Qbik. Hon gick sedan vidare till Kvarnsveden och IFK Kalmar där hon i fjol gjorde fyra matcher i allsvenskan. Nu står det klart att Lundqvist vänder hem till Uppsala igen.

– Jag hade lite hemlängtan så det här känns som att komma hem, nära familj och vänner. Uppsala har varit mitt förstahandsval hela tiden även om jag har haft andra alternativ också, säger Tärnsjöfostrade Lundqvist.

I Uppsala finns sedan tidigare Emelie Almesjö som under onsdagen förlängde sitt kontrakt. Hon har dock inte återhämtat sig helt från sin hälseneskada och därför väljer man att även plocka in Lundqvist som nu alltså bildar målvaktspar med Almesjö precis som säsongerna 2012 och 2013.

– Konkurrensen blir stenhård, det blir tufft. Uppsala har varit ärliga och sagt att det blir en konkurrenssituation och att den som är bäst får spela. Det är klart att jag alltid vill spela, men det är tränaren som bestämmer, säger Lundqvist.

Jonas Valfridsson värvade Lundqvist till Kalmar inför säsongen och får nu alltså skriva ytterligare ett kontrakt med målvakt för sin nya klubb.

– Jag ser en konkurrens, sedan får man se. Det är två bra målvakter och vi är lyckligt lottade för det är inte många lag som kan ställa upp den målvaktsuppsättningen som vi har, säger Valfridsson.

Utöver Lundqvist så har även mittfältaren Agnes Nyberg skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Agnes liten kulturbärare. Det finns några, men Agnes är verkligen en sådan som vill Uppsala väl, vill utvecklas och vill framåt. Att hon har skrivit på för två år är jättepositivt, säger Valfridsson.

Samtidigt står det klart att Sara Back, som kom till Sirius inför säsongen 2013, gjort sitt i Uppsala. Kvar med utgående kontrakt finns Amanda Östervall och Moa Mattsson som båda funderar över sin framtid. Besked där lär dock inte komma innan årsskiftet. Jessie Davis kan eventuellt bli aktuell för en återkomst, men är inte förstaalternativet i nuläget.

– Nu känner jag mig ganska klar med de spelare som var i Uppsala förra säsongen så nu gäller det att trycka in några utifrån, säger Valfridsson.