UNT kunde i fredags rapportera om att Jennifer Sjösten valde att bryta sitt kontrakt med klubben och att man då stod på noll spelare. Några dagar senare står man på två då både Ellen Arbman Hansing och Ingrid Wixner är klara för spel 2019.

– När jag gick igenom kontrakten så såg jag att Ellen hade kontrakt över 2019, det skrevs på två år, säger nye tränaren Jonas Valfridsson.

Under torsdagskvällen valde Ingrid Wixner att förlänga sitt avtal. Wixner hade ett tufft 2018 med skador som förstörde stora delar av säsongen.

– Hon var sugen nu. Det känns positivt och det är tacksamt att hon skrev på så snabbt och visade en tydlig vilja att fortsätta. Hon har revanschlusta efter förra året.

Utöver Wixner har sex andra spelare fått kontraktsförslag med sig hem och Valfridsson hoppas att det ska ta fart på allvar i början av nästa vecka. Två som dock är osäkra är Amanda Östervall, som befinner sig i Sydafrika för tillfället, samt lagkaptenen Moa Mattsson.

– Jag och Moa hade ett samtal där hon kände att hon behövde landa och släppa fotbollen ett tag. Det är ganska många som jag velat ha ett snabbt besked av, men till Moa har jag gett en tidsfrist till nyår att bestämma sig. Vad gäller Amanda så har vi inte pratat, men av det jag förstår så spelar hon fotboll 2019 så har hon en avsikt att göra det i Uppsala.

Under veckan har Hanna Nordström från Sätra, som även tränade med Uppsala i somras, åter besökt klubben.

– Det är en spelare vi tittar på och hon ska vara med även på måndag och tisdag, säger Valfridsson som tror på sex, sju externa spelare in under vintern.