Paulsson har varit på flera kontroller under veckan där en vanlig slätröntgen bland annat uteslutit en skelettskada. Någon närmare diagnos och prognos har dock inte hunnit komma, men Paulsson missar så klart fredagens viktiga match mot topplaget Iksu i IFU Arena.

– Det finns inte så mycket mer att säga. Hon har fortfarande ont och är lite svullen kring knäet. Hon har inte kommit till en magnetkameraundersökning, men jag hoppas att hon får möjlighet till en extra kontroll. Just nu är det osäkert hur det ligger till, säger tränare Tobias "Tuben" Svensson.

Vad betyder det för er att spela utan henne?

– Det får vi se under helgen, men det är inte kul att sakna sin bästa poängspelare så klart. Vi har en stor trupp och många som kan kliva fram, men vi får se betydelsen under helgen.

Sirius slåss för att nå slutspel och med tre matcher kvar av grundserien ligger man sjua, men man har bara två poäng ner till nian Malmö.

– Vi har ungefär samma känsla nu som vi har haft tidigare under säsongen och jobbar mot vårt långsiktiga mål. Vi pratar om hur vi ska agera och nå det vi vill nå. Jag kan inte säga att det skiljer jättemycket nu när det börjar att dra ihop sig. Det är bra flyt på träningarna och bra surr i truppen.

Vad blir viktigt mot Iksu?

– Vi måste gå in och våga tro på att vi kan vinna den här matchen. Vi måste sätta ett försvarsspel för vi vet att Iksu vill ha mycket boll. Vi måste våga stå upp och våga i matchen, säger Svensson.

Förutom Sofie Paulsson är det oklart om sjuka Virve Bjerkefeldt kommer till spel.