Mohammed spelar till vardags i den nigerianska högstaligan. Han är en av spelarna som Sirius scout Ola Andersson tittade på när han tillsammans med agenten Innocent Okeke i somras var i bland annat Nigeria för att upptäcka nya talanger. Nu har Okeke tagit Mohammed till Sverige och då passar han på att träna med Sirius.

– Vi har ingen ambition att värva honom i dagsläget. Vi är inte i behov av den spelartypen nu när vi har Moses Ogbu och Shkodran Maholli. Vi utvärderar honom, men det är ingen vi aktivt jagat hit, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

Så det ska mycket till om han ska bli Siriusspelare nu?

– Om vi ser Messis arvtagare så kan man tänka om, men nu befann han sig här och då får han vara med och träna. Det är en bra spelare, men inte bättre än Moses och Shkodran, säger Lagerlöf.

På tal om Moses Ogbu så talar det mesta för att anfallaren gör comeback efter fotledsfrakturen i söndagens match mot Varberg.

– Vi räknar med att han ska vara tillgänglig, men han är ingen 90-minutersspelare. Om inget händer ska han kunna vara tillgänglig och delta, säger Lagerlöf.

I övrigt är det lite oklart vilka spelare som kan vara tillbaka till matchen mot Varberg.

– Larson och Eiswohld kan säkert vara i träning, men det är tveksamt om de kan spela. Shkodran var ganska ordentligt sjuk, men kommer förhoppningsvis att vara tillbaka. Inte heller han kan nog göra några 90 minuter dock, säger Lagerlöf.