Alvbåge: ”Sämsta säsongen för mig”

Landslagsmeriterade John Alvbåges säsong i Sirius blev inte som han hade tänkt sig. Och framtiden i blå-svart känns väldigt oviss.

John Alvbåge har haft en tuff säsong i Sirius. Nu går kontraktet ut.

John Alvbåge har haft en tuff säsong i Sirius. Nu går kontraktet ut.

Foto: Pontus Stark

Fotboll2019-11-01 16:20

John Alvbåge anslöt till Sirius kort före seriepremiären i våras. Ett på papperet väldigt namnkunnigt nyförvärv av Uppsalaklubben. Men säsongen har inte fallit ut som Alvbåge velat. Han blev skadad tidigt, och missade en stor del av vårsäsongen. Därefter har han varit in och ut i startelvan. Mest ut, då Lukas Jonsson stått majoriteten av matcherna.  
– För egen del har det varit den sämsta säsongen på elitnivå någon gång under mina 19 år som elitspelare. Jag kom hit med ett jäkla go, och kom hit för att lira en premiär men blev skadad nästan direkt, och trodde först jag var borta till hösten. Jag missade de åtta första matcherna. Det är klart att den skadan påverkade en hel del. Det har varit en värdelös säsong på så sätt, men jag är positivt lagd och ser det positiva i att jag lärt känna en ny stad, nya fans och fått nya vänner. Det är bara att borra ned skallen och köra vidare, det är fotboll liksom, säger John Alvbåge.
Hans kontrakt går ut och några diskussioner mellan Alvbåge och Siriusledningen har ännu inte inletts.
– Det är inga diskussioner alls från klubbens sida, och jag har inte sökt upp klubben heller än så länge, och jag har heller inga andra krokar ute, säger John Alvbåge.
Själv är han dock öppen för förslag, om Ola Andersson kommer med ett erbjudande.
– Jag stänger inga dörrar. Men sedan beror det på vad det är för erbjudande i så fall. Jag skriver inte på vad som helst. Men jag anser att jag har mina bästa år framför mig, och jag har de viktigaste bitarna kvar. Jag har motivationen, passionen och fysiken, så jag ser ingen anledning till att sluta. Samtidigt har jag inte råd med så många fler säsonger i en sådan här roll, säger han.
– Den här säsongen har de nog fått ut 20-25 procent av min kapacitet. Jag önskar jag kom till en miljö, Sirius eller någon annan, där man fick möjligheten att blomma ut. Det hade varit kul, fortsätter han.
Inför säsongens sista match mot Kalmar är det mest troliga att Alvbåge åter blir förpassad till bänken.
– Det hade varit väldigt roligt att spela, men jag tror inte det blir så, säger han.
Han hoppas dock att Sirius kan avsluta säsongen bra.
– Vi har inte skämt bort hemmapubliken med fantastiska insatser, men det vore kul att göra det i den sista matchen. Framförallt vill vi avsluta bra inför Västra sidan. De har varit toppklass, och tillhör övre halvan på tabellen som fans. De är grymma, säger John Alvbåge. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!