Därför väljer Almesjö att sluta

En av Uppsalas mest meriterade målvakter lägger av. Emelie Almesjö har gjort sitt på fotbollsplanen.

Emelie Almesjö har gjort sin sista match.

Emelie Almesjö har gjort sin sista match.

Foto: Pontus Stark/UNT-arkiv

Fotboll2019-11-23 17:21

Att vara med om att ta Uppsala till allsvenskan blev det sista kapitlet i Emelie Almesjös karriär. Under fredagen meddelade hon att karriärens sista match är spelad.

– Jag har funderat ett bra tag på det så det var inget hastigt beslut. Det har vuxit fram under åren och även om jag hade kunnat spela ett par år till så är det mycket man får offra vid sidan av planen, säger Almesjö.

29-åringen är fostrad i Tierp och slog igenom i Sirius säsongen 2012. Efter det blev det spel i allsvenskan med Eskilstuna 2014 och sedan även sejourer i Östersund och Mallbacken innan hon inför förra säsongen flyttade hem till Uppsala. En skada satte dock stopp för hennes fjolårssäsong och i år har hon fått agera tvåa bakom Lina Lundqvist.

– Lite har det bidragit så klart. Det var en tuff period innan jag kom tillbaka från skadan, det tog längre tid än jag väntade mig. Det var skönt att jag kunde återhämta mig och spela några matcher i år.

Vad plockar du fram för höjdpunkter ur karriären?

– Det är jättesvårt, men det är klart att det var en stor upplevelse när vi gick upp i år till allsvenskan. Det jag minns mest är kanske ändå min första säsong i Eskilstuna när jag fick spela allsvenskan.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag leva livet. Jag ska gå upp i tid på jobbet och vara mer med min familj, mina vänner och min pojkvän, säger Almesjö.

Uppsala har sedan tidigare Lina Lundqvist under kontrakt inför säsongen i allsvenskan. Det återstår att se vem som gör henne sällskap nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!