Drömvärvningen klar för Uppsala

Här är Uppsalas tunga värvning inför allsvenskan. Målvakten Emma Holmgren flyttar hem från Linköping och förstärker laget.

Emma Holmgren flyttar hem till Uppsala.

Emma Holmgren flyttar hem till Uppsala.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2019-12-03 08:00

Jonas Valfridsson kallar henne för ”en drömvärvning”. Nu står det klart att Emma Holmgren flyttar hem till Uppsala för att förstärka laget inför den allsvenska debuten.

– Att få spela fotboll i allsvenskan för sin hemstad är något jag alltid har velat och nu fick jag den här chansen och möjligheten, säger Holmgren.

Hon är fostrad i Gusk och gick via Vaksala vidare till Sirius i elitettan. Efter två och ett halvt år som stabil sista utpost och med ett EM-guld för F19 värvades hon till Hammarby där det blev två år i allsvenskan. Inför årets säsong flyttade Holmgren till Linköping, men valde tidigare under vintern att säga upp avtalet.

– Det var några saker som jag prioriterar högt som inte funkade under året i Linköping och för att fortsätta utvecklas kände jag att jag behövde en ny miljö, säger Holmgren om varför hon bröt med Linköping.

Nu väntar alltså spel med Uppsala i allsvenskan i stället där hon blir en den mest meriterade spelaren hittills.

– Det är jättekul att Uppsala har ett lag i allsvenskan och de har gjort ett riktigt bra år där de fick ihop laget och fotbollen tillsammans. Jag har följt Uppsala hela vägen sedan jag lämnade.

Vad har du för förväntningar på flytten?

– Jag förväntar mig att det ska bli ett riktigt roligt fotbollsår och få utvecklas. Det är svårt att säga hur det kommer att bli såhär tidigt när de andra lagen inte är klara. Som nykomling brukar man vara väldigt taggad och det kommer vi att vara.

Emma Holmgren har stått på tröskeln till A-landslaget under de senaste åren, men ännu inte fått debutera trots flera uttagningar.  

– Det är absolut ett mål som jag strävar efter att komma med i A-landslaget, säger Holmgren. 

Tränaren och sportchefen Jonas Valfridsson är så klart nöjd med att drömvärvningen är i hamn. En värvning som gjordes möjlig via extern hjälp.

– Jag trodde inte att det skulle vara möjligt att värva henne, men sedan fick vi hjälp av ett företag. Hon har jättebra meriter och är väldigt, väldigt bra målvakt, säger Valfridsson.

Under årets säsong var Lina Lundqvist Uppsalas uttalade förstamålvakt. Nu tar Emma Holmgren över den positionen.

– Hon kommer gå in i säsongen före Lina, det är naturligt, säger Valfridsson.

Och fler namn är på väg in i Uppsalas lag.

– Får vi in de två sista vi pratar med nu så ser det mycket bra ut. Det är två väldigt, väldigt bra spelare. 

Holmgren kom till Sirius sommaren 2014 från Vaksala.
Holmgren kom till Sirius sommaren 2014 från Vaksala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!