Forssner cupmästare i Nordirland

Malin Forssner lämnade Uppsala och Gusk för spel i Nordirland. Nu har hon blivit cupmästare med sitt Glentoran.

Malin Forssner tog hem den nordirländska cupen.

Malin Forssner tog hem den nordirländska cupen.

Foto: Privat

Fotboll2019-09-28 17:12

Det var i början av augusti som Forssner lämnade Gusk för spel med Glentoran i Nordirland där bland annat förra Uppsalaspelaren Jessie Davis huserar. Två månader senare är sejouren över för den här gången och den slutade med en tredjeplats i ligan och en cuptitel.

– Det känns jättekonstigt, svårt att sätta fingret på att vi faktiskt vann cupen. Jag tänker på det ofta, säger Forssner.

Finalen spelades mot Linfield och slutade 1–0 till Forssners Glentoran.

– Jag skulle säga att den matchen är den största och viktigaste som jag någonsin har spelat. Det var runt 1 500 på läktaren och jag kunde inte höra min lagkamrater på planen, säger Forssner. 

I ligaspelet räckte det dock inte hela vägen fram utan Glentoran slutade till slut trea.

– Vi känner att det var surt. Vi hade en tuff månad där i samband med att jag kom in och vi behövde fylla på med spelare. Vi hade några dåliga matcher och det är den tuffa månaden vi fick sota för, där rök ligan.

För Forssner själv har upplevelsen och spelet i Nordirland varit bra. Nu väntar två veckors ledighet i Belfast innan hon återvänder till Uppsala i oktober.

– Det har varit väldigt lärorikt. Det var första gången jag flyttade till en annan stad och kultur. Jag har fått justera sättet jag spelar fotboll på och det har varit väldigt nyttigt också. Jag har haft en jättebra tid.

Blir du kvar i Glentoran?

– Vi ska höras senare om det. Jag är välkommen tillbaka och just nu känner jag att jag vill vara kvar, men vi får se. Det blir ett svårt val, säger Malin Forssner.

Forssner och lagkamraten Regan Lehman.
Forssner och lagkamraten Regan Lehman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!