Här är Uppsalas allsvenska plan

Det blev inget långt firande av den allsvenska platsen för succétränaren Jonas Valfridsson. Redan under söndagen började han tänka på nästa säsong.

Jonas Valfridsson smög in på kontoret.

Jonas Valfridsson smög in på kontoret.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-10-28 12:29

Uppsala är klart för allsvenskan och medan spelare och supportrar firar har arbetet inför nästa säsong redan påbörjats av tränaren Jonas Valfridsson som även är sportchef. Några ovationer när han kom till kontoret under måndagen ville han inte ha utan i stället satte han sig och jobbade.

– Jag smög in, det var lugnast så och då kunde jag sätta i gång och jobba, säger Valfridsson.

När började du tänka på nästa säsong?

– Där är jag väldigt tråkig för jag började tänka på allsvenskan redan under söndagen faktiskt. 

Uppsala har under säsongen förlängt de flesta av kontrakten i spelartruppen. Endast fem spelare har utgående avtal inför debutsäsongen i allsvenskan och Valfridsson räknar med att det kommer att ansluta fyra, fem spelare till nästa år.

– Det behövs fyra, fem till i den här truppen. Vi satt och hade ett utkast på det för några dygn sedan beroende på scenario. Det skiljer sig lite åt, men inte så jättemycket. Det var några spelare man känner är intressanta i båda lägena, någon som bara är intressant i allsvenska och några som inte är det. 

Är det en i varje lagdel som gäller?

– Nja, jag kanske är lite mer inne på att det kommer att slita mer att spela i allsvenskan. Man behöver en bred trupp för att kunna hantera det. I år har vi kunnat spela med ganska få spelare egentligen, men nu kommer vi bli tvungna att spela fotboll på väldigt många olika sätt och då behöver man rollspelare på ett annat sätt. Det är det vi kommer titta på mer.

Har du någon drömvärvning?

– Nej, inte drömvärvning så. Jag tror att det viktigaste är att man fångar upp spelare som inte är på för hög nivå för kommer de hit och inte har rätt attityd med sig, kommer det en sådan spelare som sticker ut kan man förvänta sig att hon ska göra allt och det tror jag är farligt. Det är viktigt att bygga en fortsatt homogen grupp.

Man ska inte drömma om Linda Sembrant och Marija Banusic exempelvis?

– Det är inte så vi tittar i dagsläget, men känner de för att flytta hem till Uppsala så är de mer än välkomna.

Vad krävs för att ni ska hålla er kvar nästa år?

– Jag tror att det handlar om att applicera in fem nya spelare som verkligen kan gå in och bidra och få de att förstå hur vi vill spela fotboll, att de kommer in i vårt tänk. Det finns en extrem moral i den här gruppen och den moralen kommer det att nötas på med tanke på att det blir en tuffare säsong. Hur vi hanterar det kommer avgöra hur bra det blir, säger Jonas Valfridsson. 

Läget i Uppsala

Kontrakt: Lina Lundqvist, Sofia From, Märta Säfström, Agnes Nyberg, Cassandra Korhonen, Ingrid Wixner, Beata Olsson, Cornelia Kapocs, Sara Olai, Ellen Toivio, Marika Bergman Lundin, Amanda Bergström, Thea Barkfeldt, Angelina Thoreson.

Utgående kontrakt: Emelie Almesjö, Stina Huss, Hanna Nordström, Karin Öberg, Ellen Arbman Hansing. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!