Hon ersätter Brekkan i Dalkurd

Einar Brekkan kliver av som akademichef i Dalkurd och ersätts den 1 februari av Tatiana Håkansson.

Tatiana Håkansson ersätter Einar Brekkan som akademichef i Dalkurd.

Tatiana Håkansson ersätter Einar Brekkan som akademichef i Dalkurd.

Foto: Dalkurd

Fotboll2019-12-02 16:02

Tatiana Håkansson har lagt ned den egna fotbollskarriären och i stället ägnat sig åt eget företagande där hon bland annat föreläser om jämställdhet och diskriminering. Hon har även läst idrottsvetenskap på Umeå universitet. De senaste tre åren har hon jobbat med integrationsfrågor i Gottsunda för Upplands idrottsförbund.

— Jag kommer med en bakgrund, dels som kvinnlig före detta fotbollsspelare som spelat på hög nivå, men också med en ryggsäck med mina spetskompetenser inom jämställdhet, inkludering och normkritik, där jag tror att en förening som redan jobbar med dessa frågor får nytta av det och får ännu mer spets i det, säger Tatiana Håkansson i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

— Vi vill också utveckla tjejverksamheten. Det tycker jag skulle vara extra roligt, i och med att jag själv kommer därifrån. Visionen är att Dalkurd ska vara en förening som är etablerade i Uppsala och ta in alla målgrupper som på ett eller annat sätt känner sig utanför samhället. Det kan vara allt från föräldrar, till folk med olika funktionsvariationer. De ska känna att de är en del av något större. Det är min vision.

Brekkan, som kommer att finnas med som bollplank, gläds åt rekryteringen:

— För Dalkurd är känslan faktiskt lite overklig, att vi har lyckats få in henne i föreningen i den här rollen. Det är bra gjort av föreningen, att ha lyckats knyta till sig en person med den kompetensen och den inriktningen som hon har. Det känns riktigt bra!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!