Omställning från plast till natur

Förutom att gå för sin åttonde raka seger i Elitettan ska IK Uppsala försöka upprätthålla en annan trend under lördagen: att vara obesegrade på naturgräs. "Vi har hanterat den omställningen bra tidigare".

IK Uppsala ställs mot Lidköping i sin fortsatta jakt på en plats i allsvenskan.

IK Uppsala ställs mot Lidköping i sin fortsatta jakt på en plats i allsvenskan.

Foto: Tobias Bengtsson

Fotboll2019-09-27 16:00

Den allsvenska jakten går vidare för IK Uppsala under lördagen med en bortamatch mot Lidköping.

En match som kommer att innebära en omställning från konstgräs till naturgräs.

– Klart det tar mer i benen och blir mycket jobbigare. Men man får bortse från det och se det positiva i att få springa på riktigt gräs, säger lagets skyttedrottning Cassandra Korhonen.

Tränare Jonas Valfridsson är inte orolig för den aspekten av matchen.

– Vi har hanterat det bra hittills tycker jag och vi har ju faktiskt inte förlorat på gräs än i år och det hoppas jag inte att vi ska göra nu heller.

Det första mötet lagen emellan slutade med seger för Uppsala med 2–1 i en match som borde varit mindre tät rent resultatmässigt.

– Jag var ganska irriterad efter den matchen för jag tycker att vi borde ha vunnit större. Vi slarvade i samband med deras mål och resultatet var inte talande i den matchen. Jag förväntar mig en mycket tätare och tuffare match rent spelmässigt den här gången.

Det kan bli en del förändringar i truppen gentemot den senaste matchen mot Asarum. Ingrid Wixner är avstängd, men även målvakten Lina Lundqvist är ett frågetecken.

– Hon har haft problem med ett knä och tränade inte under torsdagen och kommer antagligen inte göra det idag (fredag) heller. Vi får ta det därifrån och se läget, menar Valfridsson.

Matchdags

Lidköpings FK IK Uppsala Fotboll

Elitettan

Framnäs IP 15:00 (lördag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!