Sen måldubbel bakom Gusks seger

En vändning och två sena mål gjorde att Gusk vann med 4–2 mot Mora. Därmed tog laget sin andra raka seger och ligger kvar på fjärdeplatsen.

Josef Jalil gjorde två av målen när Gusk vann med 4–2.

Josef Jalil gjorde två av målen när Gusk vann med 4–2.

Foto: Tobias Skagerström/Arkiv

Fotboll2019-09-28 17:31

Två mål sista kvarten gjorde att Gusk gick från 2–2 till seger med 4–2 mot Mora.
Först gjorde Gabriel Jansson sitt första mål för säsongen när han satte 3–2 och med fem minuter kvar av ordinarie speltid fastställde Ludvig Lundqvist slutresultatet.

– Vi var inte nöjda med första halvlek utan ändrade om lite detaljer i anfallsspelet. Samtidig blev de tröttare än vad vi trodde och fick röra mer på sig efter pausen så vi förde matchen totalt och det blev ett rimligt resultat, säger Zaine Söderlund, tränare i Gusk.

Innan dess hade Gusk vänt 0–1-underläge till ledning genom två snabba mål av Josef Jalil på sex minuter.
Sedan kvitterade Mora – som slåss för säkrat kontrakt – innan Gusk avgjorde i slutet av matchen och tog sin andra raka seger i division 2.

– De skapade inte mycket i matchen men är duktiga på fasta situationer och gjorde ett mål på det. Men annars hade vi ganska bra koll och det var skönt att vi steppade upp i andra halvlek, säger Zaine Söderlund.

Det återstår två omgångar av division 2 för Gusk som i nästa match ställs mot Lidingö på bortaplan innan säsongen avslutas på hemmaplan mot Sundbyberg. 

– Vi låter några spelare testa olika positioner, några som inte startat lika mycket får starta matcher och vi ska våga utsätta oss själva för mer en mot en-situationer i straffområdet. Vi har inte lagt skorna på hyllan ännu utan är i en utvecklingsprocess, säger Zaine Söderlund.

Matchfakta

Gusk–Mora 4–2
(0–1)
Målen: 0–1 (34) Javan Wright, 1–1 (54) Josef Jalil, 2–1 (60) Josef Jalil, 2–2 Jeremiah Boateng Gyebi, 3–2 (75) Gabriel Jansson, 4–2 (85) Ludvig Lundqvist. Publik: 53.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!