Sirius nya grepp - säsongskort för 20 000

Sirius testar ett nytt grepp inför säsongen. För 20 240 kronor kan man köpa ett säsongskort som gäller i fem år.

Nu kan man säkra sin plats på Studenternas fem år framåt.

Nu kan man säkra sin plats på Studenternas fem år framåt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2019-11-25 16:36

Sirius vanliga säsongskort kostar mellan 1 400 kronor och 4 800 kronor. Då har man sin plats på samtliga 15 hemmamatcher under säsongen. Nu testar dock klubben ett nytt grepp då man för 20 240 kronor kan köpa ett säsongskort och därmed säkra sin plats till och med säsongen 2024.

– Vi har fått viss input att man vill behålla samma plats under en längre tid och verkligen känna att det är ens plats på den nya arenan. Det var utgångspunkten, att man ska kunna göra det. Vi tittade på olika segment och landade i de här lite dyrare platserna som vi nu rabatterar ganska kraftigt. Det är en rolig grej, säger klubbdirektören Christer Abrahamsson.

Att köpa ett femårskort för 20 240 kronor ger en rabatt på totalt 3 735 kronor, 800 kronor per säsong, jämfört med om man skulle köpa motsvarande säsongskort i fem säsonger. 

– Vi vet inte hur många vi kommer att sälja och har inte lagt in det i någon särskilt budget. Det är en rolig grej som svarar på en efterfrågan som flera supportrar har haft, säger Abrahamsson.

Sirius öppnade i dagarna upp sin ordinarie försäljning för säsongskort. Hittills har runt 650 personer säkrat en plats i försläppet som gällde personer som hade säsongskort förra säsongen. 

Hur många kort har ni budgeterat för?

– Framför allt är det ett pengabelopp som vi har budgeterat för, antalet kort är svårt eftersom det beror på vilken sektion man säljer på. Det hade dock varit roligt att slå fjolårets notering på 1 845 säsongskort. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!